wrapper

Pas nismës së ndërmarrë nga Departamenti i Kurseve të Kulturës Islame pranë AIITC, edhe gjatë muajit maj u zhvillua me sukses nisma pwr pastrimin e mjedisit nën moton “Pastërtia është gjysma e Besimit”. Protagonistë në këtë fushatë sensibilizuese ishin mësuesit e kulturës islame dhe nxënësit e tyre në qytetin e Kavajës, të cilët realiziuan fazën e dytë të kësaj nisme, për të treguar rëndësinë që ka pastërtia në Islam.


Feja Islame e nxit njeriun që të tregojë një përkujdesje të lartë ndaj shëndetit fizik, si dhe e ka konsideruar pastërtinë si pjesë rrënjësore të mesazhit të saj, ajo lë gjurmë të thella në pastrimin shpirtëror të njeriut dhe e ndihmon atë në përballimin e vështirësive në jetë.

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) i mbështet këto kurse të kulturës islame në qendra të ndryshme të vendit dhe vendin kryesor të programeve mësimore e zënë parimet e pastërtisë morale e shpirtërore, me qëllim që këto parime të nguliten në mëndjet dhe sjelljet e nxënësve.

Në kuadër të kësaj fushate , nxënësit e kurseve të kulturës islame në Qytetin e Kavajës vazhduan fushatën ndërgjegjësuese për rënëdësinë e pastërtisë, duke pastruar “Pyllin e Bedenit” të këtij qyteti.

Të veshur me bluza të bardha ku shkruhej thënia profektike “Pastërtia është gjysma e besimit”, nxënësit dhanë mesazhin e mbrojtjes së mjedisit nga papastërtitë.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

 

For using special positions

Special positions is: sticky_left, stickey_right, notice, tool_bottom. You can use them for any module type. And to use, please go to Module Manager config your module to your desired postion.

You can disable by:

  • Go to Administrator » Template Manager » Your_Template » Tab: Advanced » Use special positions » select: No for all special positions
  • Go to Administrator » Module magager » Your_Module(by postion: sticky_left/stickey_right/notice/tool_bottom) » Status: Unpublish for that module

For customize module in special position

The solution is used Module Class Suffix. You can customize button, module content follow Module Class Suffix

Ex: Module Class Suffix: bg-white @bullhorn then:
- Class of buttom is 'icon-bullhorn'. If without @... the default is 'icon-pushpin'. You can find the full icons of usage at Font Awesome  
- Class of module is 'bg-white'

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family